dilluns, 19 de març del 2018

Projecte Plàstic 0 a les platges de Badalona

Actualment, més del 60% dels residus que s'acumulen als oceans i les costes del planeta són plàstics. Això té conseqüències nefastes per l’ecosistema marí i, molt especialment, per la fauna que confon el plàstic amb aliments. Una confusió que resulta, en molts casos, letal.
Investigadors, ONGs, Administracions i particulars s’han unit a través del projecte Plàstic 0 per fer un diagnòstic global d'aquesta problemàtica a nivell de platges, costes, mars i oceans.


Des de l’Escola del Mar de Badalona es coordina la participació de Badalona i les escoles de la ciutat en aquest projecte, liderant l’estudi per conèixer i fer un seguiment de l’estat de les platges de la ciutat. Amb aquest projecte de ciència ciutadana contribuirem a millorar la gestió d’aquesta problemàtica a través del reconeixement, qualificació i quantificació dels residus presents a les nostres costes.

El projecte Plàstic 0 pretén obtenir dades reals dels microplàstics presents a diferents platges avaluades al llarg del temps. Les sortides a la zona de mostreig tindran una cadència regular d’una sortida al mes i, puntualment, mostrejos post temporals per determinar les possibles diferències.

Els objectius principals del projecte son tres:

- Sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus sòlids i especialment dels microplàstics del litoral.
 - Reflectir el nostre paper en aquest tipus de contaminació i crear debat sobre les pautes de comportament per a minimitzar-lo.
- Participar, com agent actiu, en la recerca científica d’aquesta problemàtica a través de l’experimentació.

A dia d’avui, entre els centres participats i els interessats en futures actuacions, hi han tretze centres de Badalona (incloent 6 Escoles Verdes):  Escola Garbí Pere Vergés, Escola Mare de Déu de l'Assumpció, Col·legi Badalonès, Escola Jungfrau, Escola Betúlia, CEE Can Barriga, Ins Ventura Gassol, Escoles Minguella, Ins Enric Borràs, Escola Pere de Tera, Ins Albéniz, Escola Mercè Rodoreda i Escola Mercè Rodoreda.


Per més informació podeu contactar amb l’Escola del Mar de Badalona.


Aquestes dues pagines web també estaran actualitzades per informar del projecte i de les seves novetats:

Observadors del Mar
Observadors de la Platja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada